На Кіровоградщині голову сільради викрили у розкраданні 700 тис бюджетних коштів

Понеділок, 02 листопада 2020 16:21

Одному із сільських голів Знам’янського району  повідомили про підозру в службовій недбалості, яка призвела до  розкрадання 700 тис грн бюджетних коштів виділених на ремонт будинку культури. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру області.

Відтак, підозру посадовцю оголошено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 367 ( службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Наразі у справі слідчі поліції здійснюють досудове розслідування. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки  в Кіровоградській області.

За даними слідства, у 2018 році сільський голова уклав договір з приватним підприємством на проведення капітального ремонту сільського будинку культури, -  предметом договору була заміна покрівлі та утеплення будівлі. Голова сільради підписав вказаний договір без експертного звіту щодо проектно-кошторисної документації і відповідного дозволу на початок будівельних робіт. Натомість підрядник завищив вартість будівельних матеріалів внісши до актів виконаних робіт недостовірні дані. У результаті  місцевому бюджету завдано збитків на суму 700 тис грн.

Прочитано 1911 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+