На Кіровоградщині голова сільради постане перед судом

Вівторок, 28 листопада 2017 09:35

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено слідство у кримінальному провадженні за підозрою сільського голови однієї з рад Кіровоградського району у вимаганні та одержанні 5 тис грн неправомірної вигоди, а також у підробленні офіційних документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений вимагав та отримав зазначену суму неправомірної вигоди від представника двох учасників АТО за виділення земельних ділянок. Крім того, посадовець вніс в рішення сесії завідомо неправдиві відомості. 
Обвинувальний акт відносно вказаної особи за ч. 1 ст. 366 ( видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті. 
За скоєне посадовій особі загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
Як повідомлялося раніше злочинні дії сільського голови було викрито 27 липня 2017 року прокуратурою області спільно з Головним управлінням Національної поліції в області та за оперативного супроводу управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. На час слідства йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. 
Прочитано 353 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+