На Кіровоградщині фермери повинні грамотно застосовувати пестициди

Вівторок, 10 квітня 2018 11:20

3 квітня поточного року в Україні стартувала інформаційна кампанія, спрямована на грамотне застосування пестицидів.

Кампанія розроблена спільно фахівцями Держпродспоживслужби та експертів ЄС у рамках проекту Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб».

Під час чергової місії проекту Twinning, яка зараз триває в Україні, Держпродспоживслужба запровадить комплексний підхід до боротьби з фальсифікованими засобами захисту рослин. Передбачається здійснення контролюючих функцій на ринку засобів захисту рослин в Україні, оскільки через несумлінну діяльність деяких операторів цей ринок не можна називати цивілізованим. Крім того, Держпродспоживслужба буде проводити роз’яснювальну роботу, щоб фермери могли робити свідомий вибір і використовувати пестициди та агрохімікати, які не мають шкідливих наслідків для сільськогосподарських культур, життя і здоров’я людини, а також довкілля.

З цією метою фахівці Держпродспоживслужби разом з європейськими колегами, науковцями, аграріями та громадськими діячами відзняли серію відеороликів, які закликають бути обачними при виборі та придбанні засобів захисту рослин, адже препарати сумнівного походження можуть бути вкрай небезпечні для життя і здоров’я людей. Завданням цієї кампанії є не лише застерегти, але й прищепити культуру грамотного використання пестицидів.

Відеоматеріали можна переглянути за посиланням

http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Materiali_Kampanii/238/

Повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

Прочитано 367 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+