На Кіровоградщині будуть штрафувати за засмічення проїзної частини

Четвер, 16 листопада 2017 11:26

Сільгоспвиробники завершують збиральну кампанію – на полях ще подекуди залишається буряк. Погода на Кіровоградщині останніми тижнями досить сира, тож земля не встигає висихати. Вантажівки за колесами з полів наносять на проїжджу частину наносять чимало бруду, що в рази зменшує щепленню коліс з асфальтним покриттям, цим самим збільшуючи аварійність.

Згідно чинного законодавства (ст. 139 ч.1 КУпАП), за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення, передбачена відповідальність - накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Об'єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері забезпечення безпеки дорожнього та залізничного руху, а також відносини в сфері власності.

Законодавчо визначено, що власники транспортних засобів зобов'язані виключати можливість винесення на дорожні об'єкти землі, каміння, а також засмічення проїзної частини внаслідок переповнення кузова сипучими матеріалами, пошкодження тари, розвіювання безтарних вантажів, руху із незакріпленим вантажем, забруднення або запилення повітря, а також заборону руху сільгосптехніки не у транспортному положенні транспортних засобів на гусеничному ходу по проїзній частині дорожніх об'єктів.

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області нагадує користувачам доріг про адміністративну відповідальність за забруднення автомобільного покриття та закликає бути взаємокультурними і обережними у місцях, де з полів нанесли ґрунту.

Прочитано 319 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+