На деяких водоймах Кіровоградщини вміст кишкової палички перевищує норму в 300 разів

Вівторок, 20 липня 2021 18:19

Фахівці Державної установи «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» дослідили річкову водуз місць масового відпочинку в обласному центрі та Обознівського водоймища Кропивницького району. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на сайт установи.

За результатами лабораторних досліджень виявлена невідповідність води річкової

  • р. Інгул ММВ «Ковалівський пляж»,
  • р. Інгул ММВ «Новомиколаївський пляж»,
  • р. Сугоклея ММВ «Міський сад»,
  • Обознівське водоймище та піску відібраного з ММВ «Новомиколаївський пляж.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень на всіх 4-х місцях купання річкова вода по індексу коліфагів (кишкова паличка) перевищує нормативні значення у 300 разів.

За результатами санітарно – хімічними показниками на всіх 4-х вищевказаних  ММВ річкова вода по ХСК перевищує нормативні значення від 1,5 раз до 1,8 разів.

За результатами санітарно-паразитологічних досліджень зразок води річкової відібраний з р. Інгул «Новомиколаївський пляж» не відповідає вимогам НД, виявлено яйця аскарид та  зразок піску, не відповідає НД, виявлено яйця аскарид.

Інформація про результати досліджень та для прийняття відповідних рішень направлена міському голові м. Кропивницький та голові Кропивницької районної ради.

Прочитано 361 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+