Міський голова одного з міст Кіровоградщини увійшов до делегації України в Раді Європи

Четвер, 11 лютого 2021 16:10

Новоукраїнський міський голова Корінний Олександр Олександрович  (за згодою) увійшов до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021 - 2026 роки. Відповідний указ Президента №54/2021 оприлюднили  на сайті.

До складу делегації увійшли 24 представники місцевого самоврядування. Представниками України у Палаті місцевих влад Конгресу стануть шестеро українських делегатів. Серед них три депутати - з Київської, Івано-Франківської та Полтавської областей, і три мери - з Херсонської, Одеської та Кіровоградської областей.

Відкриття 40-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи заплановане на 23 березня 2021 року.

ДОВІДКА. Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи (далі – Конгрес) є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47-и держав-членів Ради Європи.

Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їх участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування та спостереження за місцевими та регіональними виборами, які відбуваються в цих країнах.

Конгрес:

представляє інтереси європейських регіонів та муніципалітетів;

є форумом, на якому представники місцевих або регіональних влад обговорюють спільні проблеми, обмінюються досвідом та ознайомлюють уряди зі своїми поглядами;

консультує Комітет міністрів та Парламентську асамблею РЄ з усіх аспектів розвитку та реалізації місцевої і регіональної політики;

тісно взаємодіє з національними та міжнародними організаціями, що представляють місцеві і регіональні влади;

організує публічні обговорення та конференції на місцевому і регіональному рівнях в усіх державах - членах Ради Європи з метою активного залучення до цього громадськості, участь якої залишається важливою для встановлення справжньої демократії;

готує регулярні доповіді щодо стану місцевої та регіональної демократії в кожній з держав – членів Організації та країнах, що є кандидатами на вступ; крім того, Конгрес спостерігає за проведення місцевих і регіональних виборів в цих країнах.

Фото: Перша електронна. 

Прочитано 326 разів
Останнє редагування П'ятниця, 12 лютого 2021 10:18
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+