Мера міста на Кіровоградщині судитимуть за хабарництво

Вівторок, 25 січня 2022 11:15

Судитимуть міського голову за фактом одержання хабаря від фізичної особи-підприємця за вирішення питання щодо приватизації земельної ділянки орієнтовною площею 0, 1 га. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУНП в області.

У липні минулого року правоохоронці затримали посадовця на «гарячому» в його службовому кабінеті після отримання підтвердження у вигляді платіжного документу про переведення суми неправомірної вигоди на вказаний попередньо ним рахунок. За інформацією власних джерел СБУ затримала на вимаганні хабара за прискорену процедуру приватизації землі мера Бобринецької міської ради Леоніда Кравченка. Загалом було задокументовано декілька фактів одержання міським головою неправомірної вигоди у сумі близько 30 тисяч гривень.

У даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України скеровано до суду. Санкцією статті передбачено покарання – до восьми років позбавлення волі.

 

Прочитано 3181 разів
Останнє редагування Вівторок, 25 січня 2022 12:15
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Додати коментар


+