Майже 23 мільйони збитків завдала негода Кропивницькому

Середа, 21 жовтня 2020 15:11

Алгоритм надання матеріальної допомоги мешканцям Кропивницького, які постраждали від стихійного лиха 17 жовтня поточного року, відпрацьований і затверджений. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Кропивницького на своєму засіданні сьогодні, 21 жовтня, інформує mandarin-news.

Згідно із затвердженим порядком, підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є особиста заява власника нерухомого майна, яке було пошкоджене буревієм, на ім’я міського голови. Розмір матеріальної допомоги визначається затвердженою виконкомом робочою групою з урахуванням рівня забезпеченості особи чи сім’ї у розмірі 20% від вартості відновлювальних робіт, зазначених в загальному кошторисі капітального ремонту, складеного сертифікованою організацією, але не більше розміру десяти мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня 2020 року.

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, станом на ранок 21 жовтня, експертами обстежено 252 господарства і зафіксована сума збитків у розмірі близько 22,5 мільйонів гривень. Ці цифри можуть змінюватися, оскільки за допомогою продовжують звертатися власники будівель, які не проживають у Кропивницькому.

Як повідомила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Кропивницького Альвіна Бондаренко, зразки заяв і перелік необхідних документів розвезені постраждалим учора. Тепер все залежить від оперативності людей: заповнені заяви разом із реквізитами карткових рахунків необхідно віддати до мобільних прийомних Андрія Райковича, які розгорнуті і працюють у двох мікрорайонах – Балашівці і Лелеківці. Заяви опрацьовуватимуть члени робочої групи, готуватимуть рішення виконкому і після їх прийняття, кошти зараховуватимуться на вказані рахунки.

Прочитано 326 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+