Кропивницький: 8 років тюрми загрожує шахраю за викрадені кошти в онкохворої

Середа, 09 грудня 2020 15:22

Шахрая, який обманом привласнив 100 тис грн, призначених для лікування онкохворої дівчини з обласного центру, можуть позбавити волі на 8 років. Про це повідомляє прокуратура області.

Наразі  чоловіку інкримінується вчинення кримінальних правопорушень,  передбачених  ч.3 ст.190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 361 ( несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, комп’ютерних мереж чи мереж зв’язку) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направили на розгляд суду. У разі доведення вини обвинуваченому загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, у червні цього року шахраї викрали з банківської картки 103 тисячі гривень, які небуйдужі люди збирали для лікування онкохворої 25-річної кропивничанки.  На жаль, незабаром, дівчина померла.

Правоохоронці встановили, що  до протиправного заволодіння грошовими коштами  причетний раніше неодноразово судимий за корисливі злочини мешканець Знам’янського району. Натрапивши у мережі Інтернет на оголошення про допомогу на лікування онкохворої доньки, обвинувачений зателефонував за вказаним номером  та  представляючись працівниками ОДА, вдаючи зацікавленість  у наданні хворій фінансової допомоги, вивідав у матері хворої дівчини  усю необхідну інформацію для вчинення шахрайських дій. Заблокувавши картку, зняв усі зібрані на лікування кошти і ще доступну на карті  суму кредиту.

Прочитано 430 разів
Останнє редагування Середа, 09 грудня 2020 15:41
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+