Коли підвищать зарплати вчителям Кіровоградщини

Середа, 21 жовтня 2020 11:19

У 2021 році планується двоетапне підвищення заробітної плати вчителям – у січні та в липні. Про це повідомляє заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Шеремет, інформує mandarin-news.

«Рівень заробітної плати працівників галузі освіти у 2021 році підвищуватиметься у два етапи: у січні та в липні. Такі зміни передбачені в проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік. Зокрема, з липня посадовий оклад вчителів зросте майже на 30%, порівняно з вереснем 2020 року», – зазначив Сергій Шеремет.

Посадовець додав, що для місцевих бюджетів Кіровоградської області освітня субвенція на 2021 рік передбачена в сумі 2,7 мільярда гривень, що на 30,7% більше її обсягу на 2020 рік, коли держава виділила 2,05 мільярда гривень.

У МОН наголосили, крім збільшення посадових окладів, залишаться надбавки до зарплати за вислугу років (близько 20%, а для молодих вчителів – 10%), престижність праці (від 5% до 30%) та інші доплати (винагорода за сумлінну працю, кошти на оздоровлення тощо).

«Позиція президента України така, що у спосіб поетапного підвищення заробітних плат вчителів, встановлення надбавок за результатами сертифікації, підтримки молодих фахівців зміцнюватиметься кадровий потенціал школи»,– зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Шеремет.

Прочитано 358 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+