Коли перейменують Кіровоградську область

Четвер, 16 липня 2020 14:21

Цього року Кіровоградську область можуть перейменувати. Про це стало відомо під час пресконференції повідомив директор Інституту національної пам’яті України Антон Дробович,  повідомляє mandarin-newsз посиланням на УНН.

За його словами, Верховна Рада не має ніяких перешкод для того щоб здійснити перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей

Зараз м’яч на стороні Верховної Ради. Всі бажаючі, всі зацікавлені громадяни — йдіть до своїх народних депутатів і кажіть “шановні народні обранці, будь ласка приймайте рішення, — сказав Дробович.

Він нагадав, що Конституційний суд в лютому минулого року виніс рішення, що обидва законопроекти про перейменування областей конституційні.

Відповідно, Верховна Рада не має ніяких перешкод для того щоб здійснити перейменування (Кіровоградської та Дніпропетровської областей — ред.)... Ніяких перешкод нема, в цьому році Верховна Рада може це зробити, якщо забажає, — додав він.

Комітет ВРУ з питань правової політики та правосуддя ще минулого року рекомендував попередньо схвалити проекти змін до Конституції щодо перейменування Кіровоградської і Дніпропетровської областей

Прочитано 764 разів
Останнє редагування Четвер, 16 липня 2020 15:40
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+