Кіровоградська ОДА шукатиме шляхи виходу з кризи "Схід ГЗК"

Четвер, 10 червня 2021 09:40

Кіровоградська ОДА долучиться до створення перспективного плану виходу з кризи ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», шахти якого розташовані на території області. Про це під час спільної наради з представниками профспілки підприємства повідомила голова облдержадміністрації Марія Чорна, передає mandarin-news з посианням на пресслужбу ОДА.

Так, ситуація на підприємстві залишається напруженою. Попри погашення заборгованості у січні, вже на сьогоднішній день працівники шахт мають затримки з виплати заробітної плати. Ще одна ключова проблемою підприємства - відсутність укладення додаткової угоди на об’єм видобутку та ціну на продукцію на 2021 рік. Водночас підприємство створило план розвитку державного підприємства до 2026 року, яку мають презентувати у міністерстві енергетики.

За словами голови ОДА Марії Чорної, першочерговим кроком для початку вирішення ситуації є вивчення фінансово-економічної документації підприємства, а також долучення до розробки стратегії його виходу з кризи безпосередньо керівництва «Схід ГЗК»

«Питання розробки плану виходу підприємства з кризи потребує обговорення не лише на рівні профспілок, а й на рівні керівництва підприємства. Ми не стоїмо і не будемо стояти осторонь - допомагатимемо усіма можливими способами. Я розумію обурення колективу, розумію, що працівники спускаються до шахт думаючи не про якісь стратегії, а про те, як прогодувати свої родини. Але для того, щоб проаналізувати ситуацію повною мірою, необхідно проаналізувати усі фінансові документи підприємства. Це наше першочергове завдання перед тим, як виходити з пропозиціями до Уряду та міністерства енергетики», - наголосила Марія Чорна.

Очільниця Кіровоградської ОДА зазначила: наступна зустріч в облдержадміністрації має стати більш масштабною та передбачати конструктивні пропозиції для вирішення ситуації, що склалася. Мета наступного зібрання – розробити загальну обласну позицію, яка співпадає з державними пріоритетами.

«Я переконана, що керівництво підприємства відпрацьовує шляхи вирішення проблемних питань. Водночас нам вже необхідно запланувати спільну зустріч, долучити профільний департамент Кіровоградської ОДА, презентувати наявні проблеми та можливі шляхи вирішення, посилаючись на наявні документи. Ми маємо відпрацювати загальну обласну позицію з цього питання, щоб вона йшла в унісон із загальнодержавними пріоритетами розвитку цієї галузі. Я вперше долучаюся до цього питання, але вивчу його детально», - додала голова Кіровоградської облдержадміністрації.

У рамках зустрічі озвучені пропозиції були підтримані. Наразі розглядається питання щодо можливості запрошення представника міністерства енергетики України для обговорення державної стратегії розвитку енергетичної галузі.

Прочитано 244 разів
Останнє редагування Четвер, 10 червня 2021 09:53
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+