Кіровоградщини: посадовця департаменту охорони здоров'я ОДА зловили на хабарі

Вівторок, 16 лютого 2021 17:44

На вимаганні неправомірної вигоди викрили посадовця Департаменту охорони здоров’я ОДА. Про це повідомили в прокуратурі області.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  задокументований факт вимагання неправомірної грошової вигоди  начальником одного із відділів Департаменту охорони здоров’я  Кіровоградської облдержадміністрації (ч.3.ст. 368 КК України).  

Операцію з викриття було проведено сьогодні, 16 лютого 2021 року, спільно з слідчими  слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області та працівниками Управління  стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідства, неправомірну вигоду у сумі 500 доларів США  посадовець  Департаменту охорони здоров’я вимагав від фізичної особи за вирішення питання щодо  подальшого працевлаштування в одному із медичних закладів області.

Викрито чиновника «на гарячому», у службовому кабінеті, безпосередньо під час передачі грошових коштів.

Наразі фігуранта справи затримано у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про  підозру за  ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу.

Тривають першочергові слідчі дії.

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко відреагував на факт хабарництва у Департаменті охорони здоров’я:

«Я не буду покривати хабарників. Я не буду покривати тих, хто краде. Кожен, кого правоохоронці запідозрили у липких руках, одразу звільнятиму.

Начальник відділу департаменту охорони здоров’я, факт хабарництва якого задокументували сьогодні поліція і прокуратура, більше в облдержадміністрації не пропрацює й дня», – написав Назаренко.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прочитано 218 разів
Останнє редагування Середа, 17 лютого 2021 10:18
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+