Кіровоградщина: за відмивання понад 800 тис грн судитимуть керівника підприємства

Понеділок, 19 жовтня 2020 12:47

Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно керівника одного із товариств з обмеженою відповідальністю за відмивання злочинно привласнених коштів у сумі  понад 800 тис грн. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру області.

За даними слідства, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора одного із ТОВ з іноземними інвестиціями шляхом зловживання службовим становищем та легалізацією доходів одержаних злочинним шляхом, вчинив розтрату ввіреного йому майна – сільськогосподарської техніки, через реалізацію її за ціною нижчою середньоринкової.  У результаті вказаних протиправних дій товариству заподіяно шкоду на суму 830 тис.грн.

Окрім того,  в період  з квітня 2016 року  до червня 2017 року   обвинувачений вчинив низку правочинів з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, на загальну суму 773 тис.грн.

Керівник товариства обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання доходів одержаних злочинним шляхом) КК України. Наразі обвинувальний акт скеровано на розгляд  до Новомиргородського районного суду.

У межах кримінального провадження накладено арешт на майно загальною вартістю 1,1 млн. грн.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління  ГУ ДФС в Кіровоградській області.

Прочитано 213 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+