Кіровоградщина втратить 4 мільйони: депутати облради провалили медичне питання

Вівторок, 30 березня 2021 16:39

Депутати Кіровоградської обласної ради провалили реорганізацію протитуберкульозних диспансерів області. Відповідний проєкт рішення не набрав потрібної кількості голосів. Про це повідомляє mandarin-news.

Через неголосування фракцій «Батківщина», «Європейська солідарність» та «За майбутнє» фтизіатричні заклади недоотримають 4 мільйони гривень фінансування - сума, яку Національна служба здоров'я мала надати як пакет по фтизіатрії.  

 

 

Так, згідно із проєктом рішення, КНП «Олександрійський протитуберкульозний диспансер Кіровоградської обласної ради»,  «Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій Кіровоградської обласної ради» та КНП «Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих Кіровоградської обласної ради» мали б приєднати до КНП «Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради» за умови забезпечення продовження дії трудових договорів з працівниками комунальних некомерційних підприємств, діяльність яких припиняється.

Проєкт рішення пропонували підтримати зі змінами, які обговорювали під час неодноразових засідань комісій, зокрема, Староосотському та Знам’янському лікувальним закладам дозволити працювати як юридичним особам з можливістю надавати більш розширені послуги та брати участь у закупівлях. Проте й ці зміни не знайшли підтримки серед депутатського корпусу.

Наприкінці засідання сесії заступник голови обласної ради Дмитро Лінько запропонував знову розглянути це питання, але депутати не дослухались і вирішили валити це важливе рішення.

«Деякі депутати облради, цілими фракціями працюють за принципом «Чим гірше - тим краще» і на сьогоднішній сесії, за невідомих причинин, не пояснюючи логіку своїх дій, провалили голосування по проекту реорганізації декількох медичних закладів області,»– висловився заступник голови обласної ради.

Відтак відповідно до указу Уряду з 1 квітня діяльність протитуберкульозних диспансерів має бути переформатованою.

Не дивлячись на всі ці аспекти, депутати все ж віддали перевагу розгляду питання про внесення змін до інвестиційної програми скандального ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на 2021 рік, хоча наразі триває перевірка діяльності підприємства тимчасовою комісією.

Депутатка від Радикальної партії Марина Осіпова висловила своє обурення такими діями депутатів.

«Окремі політичні сили перевели це питання (ред. реорганізації протитуберкульозних диспансерів) у площину власних інтересів і, маючи ресурсні впливи, не прийняли проєкт за основу. Таке їхнє рішення сьогодні призведе до серйозних наслідків вже завтра. Цим закладам загрожує скорочення, значні збитки, а найстрашніше, що діти не зможуть оздоровлюватись», – повідомила депутатка у відео на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Прочитано 3968 разів
Останнє редагування Вівторок, 30 березня 2021 20:09
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+