Кіровоградщина: поліція розслідує справу депутата-порушника

Четвер, 24 вересня 2020 09:36

На Кіровоградщині викрили у вчиненні протиправних дій кандидата на посаду голови одного з міст Кіровоградщини та жителя іншої області. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУ Національної поліції у Кіровоградській області.

Так, затримали обласного депутата Костянтина Каспрова. Він обраний від регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок». Виборчий округ №64 (м. Світловодськ).

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що кандидат за попередньою змовою з іншим громадянином знайшли особу зі схожими анкетними даними та запропонували їй за винагороду у сумі 10 тисяч гривень подати свою кандидатуру на посаду міського голови.  Мова йде про технічного кандидата на прізвище Маліцький. Від Зе команди на Світловодщині з таким прізвищем буде йти діючий депутат міської ради Андрій Маліцький.

Ці дії були вчинені з метою перешкоджання здійсненню виборчого права громадян шляхом набрання іншим кандидатом на місцевих виборах меншої кількості голосів від виборців під час голосування.

Як повідомляє «Типова Україна», крім підкупу технічного кандидата - готовився замах на  Андрія Маліцького. Тому було прийнято рішення про невідкладне проведення операції.За результатами вжитих заходів правоохоронці задокументували факт передачі грошових коштів та затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Розслідування здійснюється у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Прочитано 281 разів
Останнє редагування Четвер, 24 вересня 2020 10:41
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+