Кіровоградщина подала УКФ проект із відтворення трипільського храму

Понеділок, 08 лютого 2021 16:07

Департамент культури облдержадміністрації подав на фінансування Українського культурного фонду проект із відтворення трипільського храму в Небелівці. Про це повідомив очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко, інформує mandarin-news з посиланням на пресслужбу ОДА.

«Ми підсилили наш департамент культури і вже подали на Український культурний фонд проект із відтворення трипільського храму в Небелівці Новоархангельського району. Наша ідея полягає в тому, щоб відтворити цей храм, його інтер’єри, плюс за допомогою сучасних технологій облаштувати інсталяції, які б відповідали тому часу», – пояснив очільник області.

Андрій Назаренко зазначив, сума державних інвестицій, яку область планує залучити, – 994 тисячі гривень.

«Коронакриза спонукає нас розвивати внутрішній туризм. Ми маємо багато гарних місць в області, так звані «туристичні магніти», які приваблюють людей із інших регіонів. Тому одним із наших завдань я бачу розвиток внутрішнього туризму», – додав голова облдержадміністрації.

Об’єкт у Небелівці розглядається як частина колового туристичного маршруту радіусом 60 км.

Згідно з заявкою, проект «Культурні маршрути давніх цивілізацій» передбачає реекспозицію постійного виставкового простору Новоархангельського районного краєзнавчого музею.

Сучасний виставковий майданчик дозволить презентувати пам’ятку археології – Небелівський храм доби Трипілля.

Також нова експозиція покликана стати майданчиком для розвитку співпраці з ЮНЕСКО.

Фото: Культурно-історичний портал Спадщина предків

Прочитано 171 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+