Кіровоградщина переходить до "жовтої" зони карантину

Вівторок, 21 вересня 2021 17:03

Усі області України переходять в «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з 00:00 23 вересня. Відповідне рішення прийняли члени державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 21 вересня, передає mandarin-news з посилання на Кіровоградську ОДА.

Причиною такого рішення стало погіршення епідеміологічної ситуації на території всієї держави. У «жовту» зону перейдуть, зокрема, усі заклади освіти, де відсоток щеплення  педагогів хоча б однією дозою вакцини від коронавірусу нижче 80%. Буде заборонено відвідування закладів освіти здобувачами освіти до того моменту, поки відсоток вакцинації у педагогів не буде перевищувати 80%.

Марія Чорна наголосила: для попередження більш критичної ситуації щодо обмежень  необхідна вакцинація.

«Я прошу всіх: вакцинуйтеся, особливо це стосується організованих колективів та педагогів. Це потрібно для того, щоб ми не перейшли знову в зону суттєвих обмежень. Ці обмеження не приносять жодної користі для суспільства, ми це відчуваємо на собі. І всі ми маємо розуміти, що наразі альтернативи вакцинації немає», - наголосила очільниця області.

Як повідомила головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук, епідситуація в області залишається напруженою, але контрольованою. За останню добу в області зафіксували 15 нових випадків хвороби, з них три летальних. Загальна кількість зареєстрованих випадків 21 352 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Наразі частіше фіксуються випадки захворювання коронавірусом штаму «Дельта» серед дітей.

Прочитано 1160 разів
Останнє редагування Вівторок, 21 вересня 2021 17:38
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+