Кіровоградщина: патрульний простягував руки до водія

Середа, 03 червня 2020 14:21

На Кіровоградщині співробітник патрульної поліції перевищив службові повноваження під час затримання водія. За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 365 КК України. Про це повідомляється на сайті прокуратури області.

За даними слідства, вночі, 15 травня, неподалік села Суботці, Знам’янського району Кіровоградської області інспектор взводу управління патрульної поліції в області, перебуваючи у складі екіпажу автопатруля, зупинили автомобіль. Під час адміністративного затримання інспектори повалили чоловіка на землю. Водій вже не чинив опору, проте підозрюваний продовжував силою діставати його руки. Коли йому це не вдалося, патрульний, неодноразово, тягнув чоловіка за вуха та здавлював їх, здавлював ніздрі та  шию, та наніс кулаком удар в область голови.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Кіровоградського управління ДВБ Нацполіції України.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.    

За цей вид злочину передбачена відповідальність до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прочитано 787 разів
Останнє редагування Середа, 03 червня 2020 15:36
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+