Кіровоградщина: назвали причини загибелі гірника на шахті

Понеділок, 14 грудня 2020 15:21

Загибель шахтаря на Новокостянтинівській шахті ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат» визнали пов’язаною з виробництвом.  Комісія, до складу якої увійшла й дружина загиблого та адвокат, завершила розслідування нещасного випадку. Про це повідомили в обласному управлінні держпраці.

Встановлено, що працівник, здійснюючи обдув електродвигуна, не переконався в безпечній відстані між електровозом і відкотною колією. Внаслідок зіткнення електровоза з вагонетками, гірник отримав тяжкі травми. Цього ж дня він помер у лікарні.

Основна причина нещасного випадку – організаційна, - невиконання посадових обов’язків.

Комісія розробила  заходи щодо запобігання подібним нещасним випадкам. Вирішили ознайомити працівників шахти з причинами і обставинами нещасного випадку, а також провести позапланові інструктажі; позачергове навчання та перевірку знань з питань охорони праці та НПАОП осіб, причетних до нещасного випадку. Також необхідно переглянути правила охорони праці з  ремонту електровозів і шахтних вагонеток з урахуванням усіх небезпечних ризиків; облаштувати місце проведення обдувки електровозів з урахуванням вимог безпеки, а також запобіжними знаками безпечну відстань від місця зупинки електровозу після виходу з депо до електровозної відкатки.

Нагадаємо, 24 вересня  на дільниці внутрішньошахтного транспорту № 12 горизонт -300 метра (заїзд до електровозного депо), під час ремонту електровоза, травмувався підземний гірник.

Прочитано 1422 разів
Останнє редагування Понеділок, 14 грудня 2020 15:26
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+