Кіровоградщина: керівника пенсійного фонду та підрядника судитимуть за привласнення бюджетних коштів

П'ятниця, 05 червня 2020 12:39

У Кропивницькому завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо заступника начальника Головного управління пенсійного фонду в області. Через його службову недбалість, керівник підрядної організації протиправно заволодів коштами Пенсійного фонду на суму 184 тис грн. Про це повідомляється на сайті Прокуратури Кіровоградської області.

За версією слідства, посадовець не контролював виконання договірних зобов’язань директора підрядної організації. Останній повинен бу вприбирати приміщення та прилеглу територію пенсійного фонду як в обласному центрі, так і її районних представництв, проте він цього не виконував.

Як з’ясували слідчі, з метою отримання протиправних надприбутків,  директор підрядної організації домовився з особами, яких відносять до вразливої категорії населення, про прибирання приміщень за 800 -1500 грн. При цьому не оформлював працівників та не сплачував відповідних відрахувань, не забезпечував засобами для прибирання. Однак,  надав заступнику начальника пенсійного фонду на підписання акти виконаних робіт, на підставі яких здійснили перерахування державних коштів.

У результаті таких незаконних діянь державному  бюджету завдали збитківна 184 тис грн.

Наразі досудове розслідування завершиили. Обвинувальний акт щодо посадовця пенсійного фонду та керівника підрядної організації за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 367, ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України направилина судовий  розгляд.

 

 

 

Прочитано 403 разів
Останнє редагування П'ятниця, 05 червня 2020 16:23
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+