"Кіровоградобленерго" оштрафували на 170 тисяч гривень

Четвер, 14 січня 2021 12:57

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО»на 170 тисяч гривень. Таке рішення на своєму засіданні прийняв Регулятор учора, 13 грудня. 

Підставою перевірки ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» стало звернення замовника послуг приєднання, а саме обов’язку ліцензіата своєчасно надавати технічні умови на стандартне приєднання, а також звернення споживача щодо відключення його об’єкту від систем розподілу ОСР.

За результатами перевірки НКРЕКП на ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» було накладено штраф у розмірі 170 000 гривень за недотримання законодавства, що регулює функціонування ринку електричної енергії та порушення ліцензійних умов.

Також даним рішенням зобов’язано ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» у строк до 28 лютого 2021 року:

привести свої дії стосовно споживача у відповідність до вимог Кодексу систем розподілу, шляхом надання технічних умов на стандартне приєднання, підписаних ОСР, разом з проєктом договору про стандартне приєднання;

здійснити заходи щодо відновлення постачання електричної енергії до споживача;

забезпечити внесення змін до місць провадження господарської діяльності з урахуванням території адміністративно-територіальної одиниці, де розташована система розподілу електричної енергії, що перебуває у власності ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» та до якої приєднано електроустановки споживача.

Окрім ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО», оштрафувати  і ПРАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ»  на суму 1 700 000 гривень . Під час перевірки ПРАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ», яку було проведено за заявою скаржника, було виявлено низку порушень, якими встановлено, що інформація:

має надаватись споживачам у терміни, встановлені законодавством, безкоштовно, у чіткій та зрозумілій формі;

надається споживачу, зокрема, в його особистому кабінеті на сайті учасників роздрібного ринку.

Споживачів закликають у разі виявляння порушень їхніх законних прав, звертатися з письмовим зверненням щодо проведення відповідної перевірки.

Прочитано 1138 разів
Останнє редагування П'ятниця, 15 січня 2021 11:52
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+