Кіровоградщина складатиметься з 4 районів

П'ятниця, 17 липня 2020 13:51

Сьогодні, 17 липня, Верховна Рада України прийняла постанову №3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Проєкт постанови за основу і в цілому підтримали 238 депутатів. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на  Еспресо.

Згідно з текстом постанови, у Кіровоградській області буде 4 райони: Голованівський район, Кропивницький район, Новоукраїнський район, Олександрійський район. До цього в області був 21 район.

В АР Крим та областях буде створено 129 районів, з них 17 - на тимчасово окупованій території АРК, Донецької та Луганської областей. При цьому існуючі 490 районів будуть ліквідовано.

Зазначається, що кордони районів встановлюються по зовнішньому кордоні територій сільських, селищних, міських територіальних громад, що входять до складу відповідного району.

"Вибори депутатів районних рад районів, які були ліквідовані відповідно до цієї постанови, не проводяться", - йдеться в документі.

Згідно з документом, ліквідація і утворення районів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Донецької та Луганської областей проводяться після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України.

Фото з сайту Гречка. 

Прочитано 1715 разів
Останнє редагування П'ятниця, 17 липня 2020 14:10
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+