Кіровоградщина: коли пацієнта з COVID-19 госпіталізують

Четвер, 22 жовтня 2020 10:51

Згідно з протоколом, тільки важкість стану пацієнта дозволяє визначити необхідність стаціонарного чи амбулаторного лікування. Позитивний результат ПЛР-тестування ще не є стовідсотковою підставою для госпіталізації. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Кіровоградської обласної державної адміністрації Олег Рибальченко, іфнормує mandarin-news.

 «Підставою для госпіталізації є скарги пацієнта на порушення дихання, задуху, наявність інших симптомів. Також зниженим має бути показник сатурації, тобто рівень насиченості крові киснем. Усі ці ознаки в комплексі визначають важкість стану і можуть вказувати на необхідність госпіталізації пацієнта»,- пояснив директор департаменту охорони здоров’я ОДА.

Легку форму пневмонії і безсимптомний легкий перебіг COVID-19 можна лікувати амбулаторно.

«Лише важкість стану є підставою для госпіталізації», - повторно наголосив Олег Рибальченко.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я, пацієнтів, хворих на пневмонію нині утричі більше, ніж тих, хто хворіє на коронавірусну інфекцію. Лікарні щодня реєструють близько 70 нових пацієнтів.

Загалом в області 529 активних хворих на COVID-19, із них 141 людина – у лікарнях.

Олег Рибальченко нагадав жителям області, алгоритм дій на виявлення коронавірусу.

«Спочатку пацієнт обов’язково має звернутися до сімейного лікаря, який визначає стан важкості і надає відповідні рекомендації, стежить за станом. У подальшому пацієнт, якщо має підстави для госпіталізації, отримує електронне скерування. Сімейний лікар погоджує відповідне місце госпіталізації в територіальній лікарні. Зараз усі районні лікарні мають ліжка для лікування пацієнтів із запаленням легень. Якщо пацієнт має позитивний ПЛР-тест, його лікують у госпітальній базі», – уточнив директор департаменту охорони здоров’я ОДА.

Наявність позитивного результату є підставою всіх контактних до самоізоляції.

 

Прочитано 410 разів
Останнє редагування Четвер, 22 жовтня 2020 11:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+