Громадська організація "ЕКО ЛІГА ЦЕНТР" буде відновлювати права кропивничан на доступ до водних об'єктів.

П'ятниця, 08 грудня 2017 12:03
Сьогодні, голова громадської організації "ЕКО ЛІГА ЦЕНТР" Аліна Осьокіна. у Кропивницькому  презентувала проект "Захист права на доступ до водних об'єктів - справа самих громадян", мета якого - об'єднання громади через посилення громадського контролю і моніторингу стану водоохоронних зон і прибережних захисних смуг.
Громадська організація "ЕКО ЛІГА ЦЕНТР" забезпечуватиме права громадян на доступ до водних об'єктів. Проект реалізується за фінансової підтримки Громадської спілки "Громадські ініціативи України".
Сучасний стан та спроби використання прибережних захисних смуг та водоохоронних зон на Кіровоградщині створюють значну кількість проблем як у правовому так і еколого-економічному полі. Згідно статей 87-90 Водного кодексу та статті 60 Земельного кодексу України вздовж річок, водосховищ встановлюються прибережні смуги, де забороняється: садівництво та городництво; зберігання та застосування пестицидів і добрив; будівництво будь-яких споруд; влаштування звалищ сміття накопичувачів відходів виробництва, кладовищ; миття та обслуговування транспортних засобів і техніки. 
Тому створюються умови для незаконного ведення господарської діяльності у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі, самовільного зайняття земель водного фонду, використання земель не за цільовим призначенням. Внаслідок цього, діяльність суб'єктів господарювання порушує право громадян доступу до водних об'єктів.
 
 
Прочитано 321 разів
Останнє редагування П'ятниця, 08 грудня 2017 12:23
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+