Гірники Кіровоградщини зупинили протест: що далі

Середа, 16 грудня 2020 17:20

Протестувальники – гірники шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської», що видобувають уранову руду, Жовтоводської площадки розблокували рух магістралями Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Кривий Ріг. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його інформацією,  працівники ««Східного гірничозбагачувального комбінату» обіцяють продовження акції протесту в іншому форматі у разі, якщо до понеділка 21 грудня з ними не розрахуються по зарплатних боргах, якщо підприємство не буде виведене з режиму простою.

Сьогодні у Кабміні, Міненерго, Офісі президента, мають відбутися наради щодо ситуації на ДП «СхідГЗК».

Трудовий колектив держпідприємства, а це майже 5000 осіб, заявляють про готовність з понеділка повернутися до перекриття трас у Кіровоградській області, тільки вже всім багатотисячним колективом та на безстроковий термін. Замість трьох трас, як це було сьогодні, перекриватимуть п’ять: Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Умань,Кропивницький-Кривий Ріг, Кропивницькій - Олександрія, - написав Волтнець.

 Фото: з ФБ сторінки Волинця. 

Прочитано 585 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+