Гірникам Кіровоградщини досі не виплатили борги

Четвер, 11 лютого 2021 14:24

Через невиконання фінансових зобов’язань з боку ДП «НАЕК «Енергоатом», структурні підрозділи «Схід ГЗК»: шахти «Інгульська», «Смолінська» та «Новокостянтинівська» - знову опинилися на межі зупинки. Уранодобувне підприємство майже рік змушене працювати в умовах постійної затримки з виплати заробітної плати, відсутності першочергових засобів для організації безпечного та ефективного виробничого процесу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Специ НАБУ провели в «Енергоатомі» з обшук.  

«Питання «Де гроші?» до оператора АЕС назріло і в українських шахтарів – уранщиків шахт ДП «Схід ГЗК». Бо саме через невиконання НАЕК «Енергоатом» своїх фінзобов'язань, працівники 5000-колективу мало того, що не вчасно отримують зароблених грошей, ще й ризикують залишитись без роботи. Через відсутність коштів «Схід ГЗК» простоювало з грудня по січень, шахтарі були вимушені в мороз перекривати траси поблизу Кропивницького, щоб захистити своє право на працю.

 

 

Отримавши минулого тижня транш в 900 млн грн, «Енергоатом» перерахував гірникам – уранщикам лише 30 млн грн. Залишок в 340 млн грн боргу не дозволяє організувати на шахтах безпечний та ефективний виробничий процес, забезпечити працівників засобами індивідуального захисту», – написав Михайло Волинець.

 

Прочитано 188 разів
Останнє редагування Четвер, 11 лютого 2021 14:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+