Фальсифікований сир виявили в одній зі шкіл на Кіровоградщині

Середа, 26 серпня 2020 14:17

На Кіровоградщині в одному з навчальних закладів виявили фальсифіковану продукцію. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби області.

Під час позапланової перевірки одного з навчальних закладів Маловисківського району фахівці Держпродспоживслужби області відібрали зразки харчової продукції для проведення лабораторних досліджень. Серед відібраних зразків – сир твердий «Витязь» 50% ТМ «Красноградський», виробництва ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область.

Відповідно до результатів лабораторних досліджень, проведених у Регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, зазначений продукт є фальсифікованим. Так, сир не відповідає вимогам ISO 17678: 2010 за тригліцеридним складом молочного жиру, тобто при виготовленні було використано рослинні жири замість молочних.

Така невідповідність є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Так, фальсифіковану продукцію вилучили з обігу в навчальному закладі.

Прочитано 612 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+