Директорка школи у Кропивницькому написала заяву на учнів, які врятували кошеня

Середа, 09 вересня 2020 16:26

У Кропивницькому директорка школи написала заяву про злочин на власних учнів, які намагалися врятувати маленьке кошенятко, а під час цього зламали лист шиферу і відігнули частину гнилих воріт. Натомість батьки школярів вважають, що педагоги порушили права їхніх дітей, бо влаштували публічне покарання. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ТСН.

Кошенятко назвали Вінні — на честь ведмедика, який застряг у норі.

Цей Вінні застряг у старому сараї на території школи. Кішка десь поділася, і кошеня жалібно нявчало кілька днів. Дев'ятикласники просили персонал і вчителів відкрити сарай. Але дорослі не схотіли, кажуть школярі. Тоді підлітки взялися рятувати котика самостійно.

Ми з моєю подругою вирішили залізти на дах, там просто був знятий шифер, і подивитися, що все-таки є кошенятко і де воно там. Потім хлопчик Данило вибив залізну дошку, — розповідає учениця 9-го класу Валерія Глуханчук.

На місце одразу прибіг охоронець, потім приїхала директорка, яка викликала поліцію. Перед натовпом свідків педагоги голосно виховували підлітків. Це обурило батьків.

Є номери телефонів батьків, не влаштовувати отой весь цирк. Моя дитина стояла у натовпі зі сльозами на очах і пояснювала, що вона нічого не ламала, нічого поганого зробити не хотіла, — зазначає мати учениці Олена Глуханчук.

Я запропонувала, щоб мій чоловік прийшов у неділю вранці і зробив усе. Сказали: "Не треба". Ми намагалися знайти якийсь компроміс, — говорить мама дев'ятикласника Світлана Бойченко.

Директорка школи написала заяву до поліції. Вимагає покарати дітей за пошкодження шкільного майна. Але, зізнається, мета в неї дещо інша.

Щоб діти бачили, що є поліція, що шкодити не можна, — говорить Марія Михайлова, директорка комунального закладу "Балашівська гімназія Міської ради міста Кропивницького".

У поліції твердять — заяву директора розглядають.

Там сума має бути на пошкодження майна. Зараз матеріали зареєстровані до ЕОР, проведемо перевірку. Опитаємо всіх учасників, а потім буде ухвалене рішення, — зазначає слідчий відділу поліції Кропивницького Сергій Вовкогон.

До правоохоронців вже звернулися і батьки учнів, бо певні, що під час публічного покарання були порушені усі права їхніх дітей, і школярі отримали серйозну психологічну травму.

Фото умовне. 

 

 

 

 

Прочитано 1352 разів
Останнє редагування Середа, 09 вересня 2020 16:59
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+