Допекло: у Кропивницькому гірники вийшли на протест

Середа, 27 травня 2020 17:59

Сьогодні, 27 травня, на площі Героїв Майдану в обласному центрі працівники ДП «СхідГЗК» вийшли на мітинг. Про це йдеться на одному з Кропивницьких сайтів. 

Близько сотні шахтарів мітингували з вимогою виплатити зарплати, які затримують протягом шести місяців. Нацiональна компанiя «Енергоатом» «Схiдному гiрничо-збагачувальному комбiнату»  заборгувала за урановий оксидний концентрат бiльше 550 мiльйонiв гривень. Також пiдприємство попередили про вiдключення електроенергiї через борги.

“Ми отримали попередження про вiдключення вiд електроенергiї, яке буде в п’ятницю, 29 числа, з 10-ї години. Що таке вiдключення уранових шахт? Це затоплення шахт, це обладнання, знищення якого треба не допустити, його треба зараз демонтувати, пiднiмати вище i так далi”,– розповів голова профспiлкової органiзацiї ДП “СхiдГЗК” Борис Фiлiпов.

Позаяк Андрiй Балонь перебував у вiд’їздi,  мітингувальники передали письмове звернення очільнику області.

“Ми зiбралися на мирнiй акцiї протесту, щоб передати владi листа з вимогами, щоб вони втрутилися в ситуацiю, яка склалася на ДП “СхiдГЗК”. Воно є єдиним пiдприємством з виготовлення урану i уранового оксидного концентрату. Тiльки що передали лист Андрiю Богдановичу. Просимо, щоб вiн у свою чергу ще раз нагадав про проблему представникам Кабмiну та Мiненергетики”,–прокоментував голова незалежної профспiлки шахти “Iнгульська” Дмитро Бондарєв.

Якщо зрушень не відбудеться, шахтарі плануватимуть  акцiю протесту пiд стiнами Кабмiну.

Фото матеріалу: медіапортал Кропивницького.

 

 

Прочитано 237 разів
Останнє редагування Середа, 27 травня 2020 18:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+