Де на Кіровоградщині все ще немає опалення

Понеділок, 02 листопада 2020 12:04

На Кіровоградщині лише в Олександрії не працюють котельні і не підключено багатоквартирний житловий фонд. Про це сьогодні, 2 листопада, під час апаратної наради голови Кіровоградської обласної державної адміністрації  повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук.

За словами Довжук, в Олександрії завтра, 3 листопада, збирається позачергова сесія.

«Є домовленість з ВАТ «Кіровоградгаз» про виділення 3 мільйонів гривень, щоб Олександрійське КП  «Теплокомуненерго» внесло частину оплати і на іншу суму узгоджують графік і договір реструктуризації, який мають підписати завтра. Після рішення сесії,  місто підключать до опалення», – повідомила Ольга Довжук.  

Із 10 жовтня в області подається теплоносій автономними котельнями для закладів соціальної сфери. З 22 жовтня котельні теплогенеруючих підприємств області подають тепло всім категоріям споживачів.

Наразі працюють 389 котелень із 397, що становить 98%.

«Опалюється 180 загальноосвітніх закладів із 310, 273 із 328 дошкільних навчальних закладів, 33 із 44 лікарень, усі 12 інтернатних закладів системи соціального захисту населення», – уточнила Ольга Довжук.

Директор департаменту житлово-комунального господарства розповіла, що триває опалення житлового фонду у м. Світловодськ та в смт Власівці. Наразі всі 6 котелень СП ТОВ «Світловодськпобут» у роботі. Централізованим опаленням забезпечено 151 житловий будинок.

«Наразі ТЕЦ виходить у температурний режим. Для запуску турбіни потрібно від 2 до 3 днів. Після чого вже здійснюється підключення житлових будинків та закладів соціальної сфери», – пояснила Довжук.

З 1 листопада запрацювали котельні у м. Кропивницькому та смт Нове. Наразі опаленням забезпечено 343 житлові будинки, з яких 282 будинки комунальної власності. У смт Новому забезпечено опаленням 27 житлових будинків із 30.

За словами Ольги Довжук, в обласному центрі виникла значна кількість поривів, тому "Центральна" котельня наразі вимкнена.

 

«Житлово-комунальні господарства та теплокомунальні підприємства працюють у посиленому цілодобовому режимі для стабілізації ситуації до кінця поточного тижня», – зауважила Ольга Довжук.

 

 

 

 

Прочитано 1948 разів
Останнє редагування Понеділок, 02 листопада 2020 16:15
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+