Лікарям Кіровоградщини немає чим боротись COVID-19

Четвер, 17 вересня 2020 12:59

Деякі ОТГ Кіровоградщини самоусунулись від участі в боротьбі з COVID, а лікарням 1-ї та 2-ї хвиль для лікування хворих з коронавірусом не вистачає кисневих концентраторів.  Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Фейсбук-сторінку голови Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка.

Очільник області зібрав на робочу нараду керівників закладів 1-2 хвилі, які борються з коронавірусом.

Хотів почути, як вони зараз живуть, чого бракує, які мають проблеми.

 

Почув.

 

Сказати, що я вражений – це нічого не сказати.

 

Я шокований тим фактом, що деякі наші ОТГ самоусунулися від участі в боротьбі з COVID. Люди добрі, чому у вас така позиція?!

 

Окрім влади, лікарням допомагають фермери, підприємці, волонтери несуть у медзаклади все, що тільки можуть… Хіба жителі ОТГ застраховані від коронавірусу?!, - написав Назаренко

Окрім цього, усі лікарні 1-2 хвилі скаржаться на нестачу кисневих концентраторів. Так, Назаренко доручив директору департаменту охорони здоров’я Олегу Рибальченку першочергово придбати такий апарат на станцію екстреної меддопомоги.

Під час робочої наради лікарі розповіли і про проблему дефиціту кадрів у районах. Катастрофічно не вистачає анестезіологів.

Сьогодні трохи пізніше буду бачитися з головами РДА. Буду просити їх звернути увагу на проблему. Знаю, деякі території створюють умови: купують житло, дають соцпакет молодим лікарям. І таким чином заманюють спеціалістів. Правильна стратегія. Але потрібно її посилити інформаційно, - повідомив голова ОДА. 

 Фото умовне. 

Прочитано 1533 разів
Останнє редагування Четвер, 17 вересня 2020 15:48
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+