COVID-19: як перевіряють дотримання самоізоляції жителями Кіровоградщини

Четвер, 01 жовтня 2020 17:01

На початку квітня в Україні розпочала працювати Мобільна програма "Дій Вдома". Додаток створений для моніторингу режиму обов'язкової самоізоляції, на якій мають перебувати громадяни, що прибули з-за кордону з підтвердженням або підозрою на зараження Covid-19. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на пресслужбу ОДА. 

На Кіровоградщині станом на вчора, 30 вересня, додатком скористалося 849 людей.

«Програмою мають користуватися люди, що повернулись з-за кордону і повинні перебувати на 14-денній обсервації, хворі на Covid-19, які лікуються вдома та люди з підозрою на коронавірус»,- зазначила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Вона пояснила, що за допомогою додатку повністю не відстежується пересування людей.

«Протягом доби впродовж 14 днів людині надходитиме до десяти push-повідомлень. Тільки у момент, коли приходить push-повідомлення, у користувача вмикається геолокація. Особі потрібно сфотографуватися, щоб підтвердити, що саме вона перебуває у цьому місці. У цей момент трекається геолокація. Немає повного контролю пересування», — додала Надія Оперчук.

Якщо буде порушення обсервації чи самоізоляції, людину можуть оштрафувати.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 року №211, якщо людина порушує умови обов'язкової самоізоляції, її можуть притягнути до адміністративної відповідальності, що передбачає штраф від 17 тис. грн або кримінальну відповідальність.

 

Прочитано 335 разів
Останнє редагування Четвер, 01 жовтня 2020 17:51
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+