Чи заваде COVID-19 виборчому процесу в Кропивницькому

Середа, 07 жовтня 2020 10:21

Пандемія коронавірусу вплинула на те, як проводитимуть цьогорічні місцеві вибори. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на пресслужбу ОДА.

 Виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть проголосувати за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20:00 23 жовтня подати заяву з довідкою з лікарні про стан здоров’я, чи перебування на самоізоляції. 25 жовтня виборці на самоізоляції мають показати документ, який підтверджує особу. Члени комісії мають бути в масках, рукавичках, захисному щитку, а після відвідування змінювати засоби захисту,- уточнив зауважив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ОДА Костянтин Яцук.

У разі виявлення в когось із членів виборчої комісії COVID-19, всім іншим членам комісії дозволяється продовжувати працювати, але за умови, що вони не мають симптомів респіраторних захворювань.

 ПЛР-тести уряд рекомендує робити не всім членам комісій, а тільки тим, які будуть працювати на спеціальних дільницях – у лікарнях. Їх рекомендують зробити за три доби до виборів. Те саме стосується поліцейських та офіційних спостерігачів, – додала головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Прочитано 172 разів
Останнє редагування Середа, 07 жовтня 2020 10:45
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+