Чи будуть платними медичні послуги в Кіровоградській області?

Понеділок, 06 липня 2020 16:46

В обласних лікувальних закладах встановлення тарифів здійснюється безпосередньо керівникам цих закладів. Такі тарифи вже затверджені в більшості лікувальних закладів області.  Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я КОДА Олег Рибальченко сьогодні, 6 липня, під час брифінгу.

За його словами, платні медичні послуги мають бути використані лише  у випадках, коли ця послуга не надається Національною службою здоров’я України. Підмінити безкоштовну послугу на платну заклад не може. Винятками є тільки звернення без направлення лікаря, тобто коли людина хоче самостійно оплатити послугу.

Головний лікар сам визначає і обирає  методику за якою обраховує обсяг витрат , який залучається на отримання і проведення цих процедур. Вони ніяким чином не корелюється з НСЗУ, яка окремо, за своєю методикою,  порахувала кожну послугу, яка надається. Ці методики різні. Порівняти можна лише деякі послуги,  оскільки НСЗУ надає пакет, а не окрему послугу, – зазначив Олег Рибальченко

Більшість пакетів послуг зараз фінансуються НСЗУ, тому директор департаменту охорони здоров’я КОДА радить пацієнтам уточнювати, що з цього пакету буде безкоштовним, а що слід самостійно придбати.

Нагадаємо: у Кропивницькому медичні послуги стануть платними. 

Прочитано 646 разів
Останнє редагування Понеділок, 06 липня 2020 17:04
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+