Через свиноферму жити в одному з сіл Кіровоградщини небезпечно

П'ятниця, 31 липня 2020 14:19

Жителі села Новий Стародуб, Петрівського району,  які проживають поруч з свинофермами по вулиці Богдана Хмельницького 89 та 91 скаржуться на постійний нестерпний запах та вплив  на  здоров’я та довкілля. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на обласний лабораторний центр.

Фахівці  ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» 24 липня  провели заміри атмосферного повітря на межі домогосподарств по вул. Б.Хмельницького, 91-93, та відібрали пробу води на санітарно-хімічні дослідження зі свердловини по вул. Б.Хмельницького, 93, села Новий Стародуб.

Згідно результатів досліджень, в атмосферному повітрі виявлено перевищення гігієнічних нормативів фенолу в 1,5 рази. Пари фенолу здатні подразнювати очі та дихальні шляхи, також він є небезпечним для будь-яких тканин в організмі.

Зразок води питної також не відповідає вимогам за санітарно-хімічними показниками, а саме: загальна жорсткість (перевищення нормативів в 1,3 рази), каламутність (в 2,4 рази), магнію (в 1,7 разів), кальцію (в 2,5 рази), за показником лужності – в 1,1 рази.

Вживання подібної води є небезпечним для здоров’я людини, може викликати різноманітні розлади у організмі, захворювання з боку травневої і ниркової систем.

 

 

Прочитано 530 разів
Останнє редагування П'ятниця, 31 липня 2020 14:39
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+