Біля ринку Кропивницького продавали російські солодощі

Понеділок, 24 січня 2022 16:28

В торговельному кіоску Кропивницького (поблизу центрального ринку) виявили реалізацію підсанкційного товару - харчової продукції російського виробництва. Мова йде про цукерки «Алёнка» та цукерки глазуровані «Мишка Косолапый» Медовый грильяж» виробництва ПАТ  «Красный Октябрь», Росія). Про це mandarin-news повідомили в ГУ Держпродспожислужби в області.

До того ж в реалізації була оливкова олія невстановленого виробництва, на маркуванні якої відсутня інформація, визначена Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Не зазначена необхідна інформація й на м’ясних виробах «Спек італійський с/к в/с (вакуум)», «Язик заливний у желе».

Не на всю продукцію, яка була в реалізації, підприємець зміг надати супровідні документи, що підтверджують якість та безпечність продукту та вказують на його постачальника. Так, без документів реалізовувалося масло солодковершкове «Селянське» 73,0% жиру, ТМ «Milker», виробник ТОВ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД».

За результатами перевірки Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зобов’язало підприємця вилучити з обігу зазначену харчову продукцію.

«Наразі розглядається питання щодо винесення постанови про накладення на підприємця штрафних санкцій за виявлені порушення.

Нагадаємо, відповідно до Постанови КМУ від 30.12.2015 №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації», згідно з Переліком товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, ввезення та реалізація харчової продукції російського виробництва заборонена», - повідомили і Держпродспоживслужби.

Прочитано 514 разів
Останнє редагування Понеділок, 24 січня 2022 16:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+