Активісти Кропивницького подали до суду щодо знищення Центрального скверу

Понеділок, 27 вересня 2021 08:55

Активісти ГО «Озеленення Кропивницький» подали до суду, щоб зупинити знищення Центрального скверу. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на допис на ФБ сторінці спільноти «Озеленення Кропивницький».

Завтра, 28 вересня, відбудеться перше судове засідання у справі захисту Центрального скверу від забудови. Засідання розпочнеться о 10.00 в 505 залі.

«2000 квадратних метрів скверу буде повністю знищено і закатано в асфальт заради будівництва "Макдональдса", там будуть їздити машини. 

Це порушує всі можливі природоохоронні закони й архітектурні норми. Верхній шар землі буде знято, бордюр зруйновано, поверхню порівняють врівень з дорогою - щоб машини заїжджали. (кому треба - пришлю більш детальні містобудівні умови, видані Іриною Мартиновою (тво начальника управління архітектури).

Ні один із наявних зараз у сквері генделиків чіпати не будуть, натомість вирубають дерева», - написала очільниця ГО «Озеленення Кропивницький Надія Паливода.

За словами Надії Паливоди, якщо суддя не підтримає збереження скверу, справа піде в апеляційний суд, касаційний - і в усі можливі вищі інстанції аж до Європейського суду з захисту прав людини.

«Прошу вас прийти і підтримати своєю присутністю цю справу. Тільки разом ми зможемо зберегти останню зелену зону в центрі міста. Ви ж знаєте, справи, в яких є розголос і великий суспільний інтерес, розглядаються зовсім по-іншому. Приходьте, будь ласка», - написала очільниця ГО «Озеленення Кропивницький».

Прочитано 608 разів
Останнє редагування Понеділок, 27 вересня 2021 09:42
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Додати коментар


+