800 жителів Кіровоградщини за добу тестуватимуть на COVID-19

П'ятниця, 14 серпня 2020 12:37

Лабцентр на Кіровоградщині придбав автоматичну станцію, щоб пришвидшити підготовку до тестування на COVID-19. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням  на пресслужбу ОДА.

Відтепер потужність лабцентру наразі дозволяє тестувати на коронавірус до 800 людей на добу. Ще кілька місяців тому цей показник складав до 250 ПЛР-досліджень за умови роботи в цілодобовому режимі.

Обласний лабораторний центр придбав автоматичну станцію пробопідготовки для екстракції РНК під час обстежень на коронавірус. Кошти були надані з МОЗ за бюджетною програмою щодо забезпечення готовності та реагування на спалахи гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 Автоматична станція дозволяє пришвидшити процес підготовки біологічних матеріалів, що є обов’язковим етапом проведення ПЛР-діагностики. Усього лише за годину обладнання дозволяє готувати понад 90 проб. До цього фахівці вірусологічної лабораторії витрачали на це кілька годин і проводили підготовку в ручному режимі, - зазначила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

 

 

Прочитано 500 разів
Останнє редагування П'ятниця, 14 серпня 2020 15:11
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+