5 тисяч жителів Кропивницького та району можуть залишитись без води

Четвер, 01 квітня 2021 16:58

З 1 квітня 2021 року припиняє діяти договір про продаж державним підприємством «Схід ГЗК» уранового концентрату, при цьому воно має борг близько 790 мільйонів гривень. Відтак існує загроза зупинки шахт, а в результаті 5 тисяч осіб, які проживають на території села Сонячне Кропивницького району та мікрорайону Завадівка міста Кропивницького можуть залишитись без води. Про це стало відомо під час зустрічі представників ДП «Схід ГЗК» та КП «Дніпро-Кіровоград», за участі першого заступника голови обласної ради Юрія Семенюка та голови обласної ради Сергія Шульги. 

Так, для вирішення цього питання Серій Шульга вбачає у передачі водогону, який належить ДП «Схід ГЗК», до комунальної власності області. Це може зайняти близько 4 місяці, а тому паралельно із вказаним процесом необхідно провести перемовини з постачальником електроенергії на шахти, для продовження роботи водогінної системи. Крім цього фахівці мають розробити логістику підвезення питної води для населення.

За результатами наради визначено напрямки роботи для передачі водогону. Наступну зустріч заплановано провести вже на наступному тижні.

Прочитано 302 разів
Останнє редагування Четвер, 01 квітня 2021 17:33
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+