31 жителя Кіровоградщини оштрафували за відсутність маски

Вівторок, 24 листопада 2020 15:39

Протягом минулих вихідних, 21-22 листопада, поліцейські виявили 66 порушень карантинних обмежень, із яких за 29 – складено адмінпротоколи, за 31 – винесено постанову у справі про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 (стосовно громадян, які перебували в громадських місцях без респіратора або захисної маски).  Ще за 6 виявленими порушеннями перевірки тривають. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції області.

Загалом робочі групи провели перевірки 1293 суб’єктів господарювання – закладів громадського харчування, закладів торгівлі, розважальних закладів та перевізників.

Поліцейські нагадують про передбачену законодавством адміністративну відповідальність за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) та кримінальну – за порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням (ст. 325 КК України).

Нагадаємо, за неносіння масок у громадських місцях передбачено штраф від 170 до 255 гривень. Відповідний Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби» набрав чинності від 21 листопада.

Статтю 44-3 доповнено частиною другою наступного змісту: «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно». Зазначене порушення тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 гривень.

 

Прочитано 1133 разів
Останнє редагування Вівторок, 24 листопада 2020 16:22
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+