Стало відомо, як покарають «незадекларованих» жителів Кіровоградщини

Середа, 26 лютого 2020 11:20
Стало відомо, як покарають «незадекларованих» жителів Кіровоградщини Фото: http://sfs.gov.ua/

За порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства застосовуються фінансова, адміністративна та кримінальна види такі види юридичної відповідальності. Про це з посиланням на пресслужбу ГУ ДПС у Кіровоградській області повідомляє mandarin-news.

Так, несвоєчасне подання платником податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено Податковим кодексом України, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, – наголосили в обласній податковій.

Крім того, відповідно до ст. 164¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до них перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прочитано 1416 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+