Місто на Кіровоградщині страждає через соратника президента (ФОТО)

П'ятниця, 16 серпня 2019 10:50
Місто на Кіровоградщині страждає через соратника президента (ФОТО) Фото: ecocredit.com.ua

Гайворон не отримав грошей фонду регіонального розвитку та коштів субвенції на соціально-економічний розвиток. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ЕП.

За інформацією міського голови Гайворона, ці кошти планували витратити на реконструкцію площі Героїв Майдану та облаштування парку поблизу із соціальною інфраструктурою.

Ймовірно, ці затримки – результат політичних ігор. Як на мене, на фоні розмов про можливі дострокові вибори на місцевому рівні влада переживає, що мери можуть пропіаритися за рахунок цих коштів, – наголосив Роман Волуйко.

Насправді ж, за його словами, цей ресурс необхідний для того, щоб території підтримали свій розвиток і розрахувались з підрядниками.

Для того, щоб витратити ці кошти, потрібно розробити кошторис, провести тендери. Ми планували, що почнемо будівельні роботи у вересні, але якщо вони затримуються, то ми що –будемо змушені класти плитку в сніг? – пояснює проблематику Волуйко.

Відповідно до отриманої інформації, Кабмін затримує містам виплату 7,6 мільярда гривень із фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

10 липня уряд затвердив розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Розмір розподілу – 2,5 млрд грн.

З цієї суми 1,4 млрд припадає на малі міста. Вони мають "підтягнути" на ці кошти свою освітню та комунальну інфраструктуру для того, щоб підготуватися до наступного етапу адміністративно-територіальної реформи. Вже місяць як кошти не надходять своїм законним реципієнтам, – каже керівник Асоціації міст України Олександр Слобожан.

На своїй сторінці у Фейсбуці керівник Львівської обласної адміністрації Олександр Ганущин опублікував копію листа за підписом керівника Офісу президента Андрія Богдана, у якому просить призупинити видатки по розподілу частини субвенції на соціально-економічний розвиток та ДФРР до формування нового складу уряду.

Прочитано 542 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+