Кіровоградські депутати підтримали законопроект "Купуй українське, плати українцям"

Понеділок, 05 березня 2018 10:27

У п'ятницю, 02 березня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії Кіровоградської обласної ради. Під час засідання депутати підтримали запит Романа Тімуша, фракція Радикальна партія Олега Ляшка.

"Верховною Радою України у першому читанні прийнято законопроект № 7206 “Купуй українське, плати українцям” (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку промислового виробництва та малого і середнього підприємництва) від 17.10.2017 року.

Цей законопроект має на меті створення сприятливих передумов для ефективного використання механізму публічних закупівель, як засобу стимулювання розвитку вітчизняної промисловості та підприємництва. Зокрема законопроектом передбачено вдосконалення процедури оцінки тендерних пропозицій. Так, окрім врахування цінового критерію, пропонується обов’язкове врахування місцевої складової в предметі закупівлі, а також інших нецінових критеріїв (у разі їх встановлення замовником), що відповідає найкращій світовій практиці. Положення даного законопроекту цілком відповідають національним інтересам України.

Враховуючи зазначене, необхідно від імені Кіровоградської обласної ради звернутися до Верховної Ради України щодо сприяння якнайшвидшому розгляду даного законопроекту та прийняття Верховною Радою України Закону в цілому.” - йдеться у депутатському запиті.

Прочитано 672 разів
Останнє редагування Понеділок, 05 березня 2018 12:00
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+