У Кропивницькому нарешті відремонтують лікарню швидкої допомоги

Четвер, 04 червня 2020 13:04

В обласному центрі на території Міської лікарні швидкої медичної допомоги проводяться капітальний ремонт покрівель та приміщень, якими постійно користуються лікарі та пацієнти. Про це повідомляється на сайті управління охорони здоров’я міської ради.

 За інформацією, ремонт тут здійснюють за кошти міського бюджету. Цьогоріч на проведення ремонтних робіт у міському бюджеті виділили 3,2 млн грн. Майже половину виділеної суми - 1,47 млн грн - витратять на капітальний ремонт рентгенологічного кабінету та травматологічного пункту. Останній є опорним травмпунктом в Кропивницькому, до якого в першу чергу звертаються жителі обласного центру.

Тут також встановлять закуплене раніше сучасне рентген-обладнання для оперативної та ефективної діагностики порушень в пацієнтів, якого бракувало раніше. Решту фінансування виділили на капітальний ремонт покрівель адміністративного корпусу, відділення гнійної хірургії, відділення гострої судинної патології та поліклініки, що знаходиться в структурі закладу.

За словами начальниці управління охорони здоров'я Оксани Макарук, згідно з новими стандартами розподілу функцій лікарня швидкої медичної допомоги та обласна лікарня є опорними лікувальними центрами госпітального округу Кіровоградщини.

«Важливо, аби заклад такого рівня надавав якісні медичні послуги, ефективну діагностику та забезпечив комфортні умови для перебування пацієнтів. Капітальні роботи, що зараз тривають у лікарні, наблизять заклад до нових стандартів надання медичної допомоги, європейських стандартів. Це особливо актуально в умовах трансформації медичної системи в усій країні, адже заклад зможе підписувати договори з НСЗУ про надання медичних послуг тільки якщо відповідатиме усім вимогам», - відзначила Оксана Макарук.

Прочитано 413 разів
Останнє редагування Четвер, 04 червня 2020 13:35
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+