На Кіровоградщині стартує нова хвиля послаблення карантину

Четвер, 04 червня 2020 12:34

На засіданні Уряду 3 червня було ухвалилирішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень.Так, послаблення стосуватимуться роботи закладів громадського харчування, церковних служб та запуску авіасполучення. Про це повідомляється на єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що зараз Україна продовжує перебувати на плато захворюваності.

 «Ось уже тиждень кількість тих, хто захворів, у нас фактично і не росте, і не падає. Тому ми маємо залишатися обережними та відповідальними», - підкреслив він. При цьому Денис Шмигаль переконаний, що в більшості регіонів ситуація повністю контрольована.  

 «Тому модель адаптивного карантину дозволила з 1 червня запустити чергову хвилю послаблення карантину. В більшості наших областей була дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, а також запустилося міжобласне та залізничне сполучення».

«З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила по дистанції та дезінфекції мають виконуватися», - наголосив Прем’єр-міністр.

Відповідно до змін, які Уряд вніс до Постанови №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з 5 червня дозволяється:

 

  • приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • дозволяється проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м ;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

 

 

 

 

Прочитано 338 разів
Останнє редагування Четвер, 04 червня 2020 13:04
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+